Edelsmeden
Snoeren
Over ons
Galery
De Stavelei edelsmeedkunst
OPDR.ringen
Colliers
Oorsieraden
Impressies
Bides Pride
Touch of Trends
Edelcmeedkunst De Stavelei
Snoeren


Workshop
Cursus
Workshop
Contact


ALGEMENE INFO WORKSHOPS 2020

 

Thema: sieraden "make over" met echte parels en edelstenen


In één (of meerdere) middagworkshops leer ik je nieuwe technieken om moderne of trendy sieraden te maken van oude, soms vergeten edelstenen en parels. Veel mensen hebben nog wel ergens iets van moeder, oma of tante in een doosje liggen… dus het gebruik van eigen parels, (edel)stenen e.d. is bij deze workshop mogelijk en geeft een extra dimensie. Want door het hergebruik van deze ‘erfstukken’ in een nieuw design, kunnen we prachtige colliers (kettingen), armbanden en/of oorbellen maken, helemaal in het kader van duurzaamheid!


Basisprijs van een middagworkshop is € 30,- per persoon.

Tijd  van 13.00 - ca. 17.30 uur

Inclusief

- koffie, thee en iets lekkers, water, frisdrank

- taxatie van meegebrachte sieraden/artikelen

- gebruik van basismaterialen *

- een certificaat met omschrijving van de gebruikte edelstenen en/of parels


Aanmelden:

- per e-mail naar    info@destavelei.nl     met naam en adresgegevens

- geef enkele optionele voorkeursdata door

- geef aan met hoeveel personen (max. 6)

- en/of geef je op voor de Workshop nieuwsbrief per mail, hier staan ook vaste data in waarop je kunt aanschuiven (in overleg i.v.m. het aantal deelnemers).


* basismaterialen: elasticity draad, origineel pareldraad, gebruik van speciale lijm of crimp beads (knijpkraaltjes) en diverse soorten edelstaaldraad (met uitzondering van zilver- en 24 kt verguld draad).


Bij het thema "Make Over" van 'oude' sieraden kan je dus je eigen (losse) parels, gitten, bloedkoralen enz. of sieraden meebrengen die kapot zijn of een eigentijdse make over verdienen. Denk hierbij vooral aan het maken van armbanden en colliers, want voor de meeste broches en ringen zijn meer specialistische technieken nodig die niet in één dag te leren zijn. Wil je hier graag advies over neem ze dan gerust ook mee!


Voor we van start gaan, zal ik wat vertellen over de meegebrachte sieraden of losse onderdelen en deze taxeren op ‘echt of onecht’. Daarna bespreek ik met iedere deelnemer persoonlijk hoe we deze kunnen ‘ombouwen’ tot mooie en draagbare stukken. Hierbij hou ik rekening met jouw eigen stijl, de trends op sieradengebied en wat binnen de tijd van een workshop haalbaar is.

Voor het afmaken of  'upgraden' van je creatie is er in het atelier voldoende materiaal aanwezig: heel veel soorten echte parels en edelstenen in vele kleuren, maten en slijpvormen (vanaf € 0,10 tot ca. € 5,- per stuk), ook zilveren en gouden sierkralen en sluitingen. Gebruik hiervan is individueel en wordt daarom afzonderlijk berekend, dit is dus niet inbegrepen bij de basisprijs van een workshop.


Enkele Voorbeelden


1) Collier (=ketting) maken

Aan de hand van voorbeelden die ik ontworpen en gemaakt heb in verschillende technieken maak je een keuze voor het soort collier wat je wilt gaan maken: lang, kort, meerdere rijen, shawlmodel, vogelnest, etc. Daarna kies je de kleur en de soort edelstenen en/of parels om te gaan gebruiken. Daarbij help ik je en ook met het maken van een mooie ‘compositie’.


2) Armband maken

Ook hier zijn weer diverse mogelijkheden, bijv. met elasticity- of spiraaldraad. Een elasticity-armband wordt gemaakt met speciaal, transparant ‘elastiek’ en er is geen sluiting nodig. Ideal voor mensen die moeite hebben met de motoriek maar ook voor iedereen die graag snel even een armband om en af wil kunnen doen. Er is meestal voldoende tijd om meerdere armbanden te maken.

Ook een spiraalarmband* gaat vrij makkelijk om-en-af en heeft geen sluiting. Deze armband bestaat uit meerdere ‘banden’ in de vorm van spiralen. Hier kan je wat meer creativiteit in kwijt.


* minder geschikt voor wat dikkere polsen vanwege de standaardmaat van de spiraal.


3) oorhangers maken

Mooie, lange oorhangers zijn nog steeds de trend, of ze nou groot zijn of klein. In deze workshop leer je, ook weer aan de hand van mijn eigen voorbeelden, om mooie “eyecatcher”- oorhangers te maken met echte parels en/of edelstenen.

We beginnen weer met keuzes: welk soort oorhangers wil je maken, welke kleur en welke edelstenen en/of parels wil je gebruiken? Vervolgens help ik je met het maken van een mooie ‘compositie’. Je leert mooie oogjes te buigen en hoe je met verschillende soorten tangetjes kan werken, dus: goede oefening voor de fijne motoriek!

Bij deze workshop is het ook mogelijk om één of meerdere wisselbare hangers te maken voor aan creolen (= oorringen). Je kunt hiervoor eventueel jouw eigen creolen meebrengen of ze tijdens de workshop erbij kopen.


Tip: Er is enorm veel keuze, dus denk alvast na voordat je komt over wat je graag zou willen maken en in welke kleur(en).


Dit zijn dus enkele voorbeelden in het thema make over, voor andere thema's en voor dag- of avondworkshops kan je met mij via e-mail contact opnemen, ook voor alle vragen.Hartelijke groet,


Hetty van de Fliert

edelsmid-designer(0525) 682204 / 06 5141 7222 evt. programma- en prijswijzigingen voorbehouden.